Καλοκαιρινοί κεφτέδες με κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα & φέτα

Καλοκαιρινοί κεφτέδες με κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα & φέτα

Υλικά

  • 20 κεφτέδες ήδη τηγανισμένους
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 6 πιπεριές (βάλτε κόκκινες, κίτρινες, ό,τι σας αρέσει)
  • 300 γραμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 300 γραμ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γραμ. κάπαρη 
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν τελείως, περίπου 10 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, αν χρειάζεται και ρίχνουμε τις πιπεριές. Κάνουμε το ίδιο όπως τα κρεμμύδια, θα πάρει όμως λίγο παραπάνω χρόνο. 

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί ή πυρέξ, απλώνουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια με τις πιπεριές. Τοποθετούμε στη σειρά τα κεφτεδάκια και ρίχνουμε διάσπαρτα τα ντοματίνια, την τριμμένη φέτα και την κάπαρη που έχουμε ξαρμυρίσει πολύ καλά. Προσθέτουμε από πάνω τα φυλλαράκια της φρέσκιας ρίγανης και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι γιατί έχουμε τη φέτα και την κάπαρη) και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυράκι.


Tips: - είναι από τις συνταγές που μπορείτε να βάλετε (ή και να βγάλετε) ό,τι σας αρέσει. Ταιριάζουν πολύ και οι ελιές (χωρίς κουκούτσι παρακαλώ), οι λιαστές ντομάτες, όλα όσα σας θυμίζουν καλοκαίρι!

- μπορείτε να αντικαταστήσετε με ντομάτες τα ντοματίνια. Στην περίπτωση αυτή, κόψτε τες σε χοντρές φέτες και βάλτε τον κάθε κεφτέ να καθίσει πάνω σε μία φέτα ντομάτα.

- αν δεν έχετε φρέσκια ρίγανη,... να πάρετε! Βασικά ήθελα να πω ότι αν δεν έχετε φρέσκια ρίγανη βάλτε 2 κ.γ ξερή (αλλά πάρτε και μια γλάστρα....). Του πάει πολύ επίσης και το θυμάρι αλλά και ο δυόσμος (αυτός ξερός).

- μπορείτε να τηγανίσετε τους κεφτέδες από την προηγούμενη (ή και πιο μπροστά και να τους έχετε στην κατάψυξη), όπως επίσης να μαγειρέψετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές από την προηγούμενη. 

Πηγή: myblissfood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο