Ρολό κιμά γεμιστό με φέτα και κόκκινη πιπεριά

Ρολό κιμά γεμιστό με φέτα και κόκκινη πιπεριά

Υλικά

για τον κιμά

  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 παξιμάδι κρίθινο κανονικού μεγέθους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ή 
  • 2 κουταλιές ξερό δυόσμο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι

για την γέμιση

  • 2-3 κόκκινες πιπεριές ψητές κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
  • 200 φέτα τριμμένη στο χέρι
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

για γαρνιτούρα

  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 200 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 της κούπας λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Μουλιάζουμε το παξιμάδι σε νερό και το στύβουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το παξιμάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε τον κιμά αρκετά λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μαλακό μείγμα. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

Ετοιμάζουμε το ρολό, παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολα και αδειάζουμε τον κιμά, τον ανοίγουμε με το χέρι να δημιουργηθεί ένα τετράγωνο σχήμα. Τοποθετούμε ομοιόμορφα τις πιπεριές σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες και σκορπάμε πάνω τους την φέτα και την γραβιέρα με τον ίδιο τρόπο.

Σηκώνουμε την λαδόκολα και σιγά σιγά τυλίγουμε τον κιμά σε ρολό, κλείνοντας μέσα την γέμιση. Τυλίγουμε καλά την λαδόκολα και ασφαλίζουμε τα πλαϊνά στρίβοντας την λαδόκολα.

  

Τοποθετούμε το ρολό σε μια γάστρα με καπάκι με την ραφή προς τα κάτω. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με την ντομάτα στον τρίφτη, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Μοιράζουμε τις πατάτες δεξιά και αριστερά από το ρολό και προσθέτουμε στην γάστρα το κρασί.Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.Αν δεν έχουμε σκεύος με καπάκι σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Όταν περάσει 1 ώρα αφαιρούμε την λαδόκολα από το ρολό, αλείφουμε με λίγο λάδι και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς το καπάκι, μέχρι να ροδίσει το ρολό και να ψηθούν οι πατάτες. Σερβίρουμε ζεστό, κόβοντας φέτες από το ρολό και γαρνίροντας με τις πατάτες.

Πηγή: mariplateau

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο