Πεντανόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα κεφτεδάκια τηγανιτά σερβιρισμένα με σάλτσα φέτας.Μια εύκολη και απλή συνταγή για να απολαύσετε υπέροχα κεφτεδάκια σαν μεζεδάκι με το ποτό σας ή σαν κυρίως πιάτο συνοδευόμενο με πατάτες.

Υλικά

για τα κεφτεδάκια

  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ψωμί 2 ημερών μουλιασμένο & στυμμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 1/2 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 αυγό 
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα φέτας

  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Για τα κεφτεδάκια: Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνετε πολύ καλά, για 5 λ περίπου. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε τη ζύμη για 1 ώρα να ενωθούν οι γεύσεις.

Τα βγάζετε από το ψυγείο και τα ζυμώνετε για 1 λ ακόμα. Πλάθετε κεφτεδάκια μεγέθους και σχήματος προτίμησής σας, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία. 

Για τη σάλτσα φέτας: Βάζετε σε μπλέντερ τη φέτα χοντροκομμένη, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά και τα χτυπάτε να ενσωματωθούν φροντίζοντας να μη πολτοποιηθεί η φέτα άλλα να μείνουν κομματάκια σαν κόκκους φακής.

Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα φέτας ως μεζέ ή ορεκτικό ή ως κυρίως γεύμα με ντομάτα σαλάτα, πατάτες τηγανιτές και φρέσκο ψωμί.