Κεφτεδάκια τηγανιτά με σάλτσα φέτας

Κεφτεδάκια τηγανιτά με σάλτσα φέτας

Πεντανόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα κεφτεδάκια τηγανιτά σερβιρισμένα με σάλτσα φέτας.Μια εύκολη και απλή συνταγή για να απολαύσετε υπέροχα κεφτεδάκια σαν μεζεδάκι με το ποτό σας ή σαν κυρίως πιάτο συνοδευόμενο με πατάτες.

Υλικά

για τα κεφτεδάκια

  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ψωμί 2 ημερών μουλιασμένο & στυμμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 1/2 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 αυγό 
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα φέτας

  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Για τα κεφτεδάκια: Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνετε πολύ καλά, για 5 λ περίπου. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε τη ζύμη για 1 ώρα να ενωθούν οι γεύσεις.

Τα βγάζετε από το ψυγείο και τα ζυμώνετε για 1 λ ακόμα. Πλάθετε κεφτεδάκια μεγέθους και σχήματος προτίμησής σας, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία. 

Για τη σάλτσα φέτας: Βάζετε σε μπλέντερ τη φέτα χοντροκομμένη, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά και τα χτυπάτε να ενσωματωθούν φροντίζοντας να μη πολτοποιηθεί η φέτα άλλα να μείνουν κομματάκια σαν κόκκους φακής.

Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα φέτας ως μεζέ ή ορεκτικό ή ως κυρίως γεύμα με ντομάτα σαλάτα, πατάτες τηγανιτές και φρέσκο ψωμί.

Πηγή: sintayes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο