Τυρόπιτα κανταΐφι

Τυρόπιτα κανταΐφι

Υλικά

  • 1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 4 αυγά (μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το ασπράδι από τα δύο)
  • 500 ml φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γραμμ. φέτα χοντροσπασμένη
  • 400 γραμμ. Edam τριμμένο
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Βάζουμε τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα (αν θέλουμε μόνο ένα κρόκο), το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη, προαιρετικά. Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη.

Στρώνουμε το μισό κανταΐφι (το ανοίγουμε με τα δάχτυλα) στο πυρέξ και αδειάζουμε τη γέμιση. Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το αφρατέψουμε με τα δάχτυλα. Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια. Χτυπάμε σε μπολ τα υπόλοιπα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το κανταΐφι.

Αφήνουμε το σκεύος με την πίτα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 25°C, στον αέρα. Όταν τοποθετήσουμε την τυρόπιτα στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 50 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.

Πηγή: missbloom

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο