Νόστιμο Ρύζι στο φούρνο με τραγανιστή κρούστα

Νόστιμο Ρύζι στο φούρνο με τραγανιστή κρούστα

Υλικά

  • 1/2  κιλό ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 1/2  κιλό διάφορα μαλακά τυριά
  • 150 γρ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 10 κομμάτια λιαστή τομάτα 
  • 8 φέτες bacon κομμένο σε κύβους και ελαφρά σωταρισμένο
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα corn flakes τριμμένα
  • 3 κλωναράκια δενδρολίβανο

Εκτέλεση

Σωτάρουμε λίγο το bacon. Βράζουμε το ρύζι, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τη σωτάρουμε. Επίσης σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι απαλά και μετά ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Στεγνώνουμε από το λάδι τις λιαστές τομάτες και τρίβουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το ρύζι και έπειτα ρίχνουμε τα τυριά για να γίνουν όλα ένα μίγμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και την προσθέτουμε και αυτή στο μίγμα του ρυζιού.

Στρώνουμε σε πυρέξ και πατάμε καλά ώστε να γίνει μία στρώση (υπολογίζουμε περίπου) 5 πόντους. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη γραβιέρα και τα corn flakes τα οποία έχουμε χτυπήσει στο multi. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα το επάνω μέρος και να λιώσουν τα τυριά.

Για να ψηθεί καλά το ρύζι, στην αρχή ψήνουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό μας, και μετά από μισή ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε για μισή ώρα έτσι ώστε να κρυώσει λίγο για να μπορεί να κοπεί όμορφα σε κομμάτια.

Tips: Είναι ωραίο και σαν κυρίως πιάτο και σαν ορεκτικό. Το καλαμπόκι είναι προαιρετικό και μπορείτε να βάλετε στη θέση του ό,τι υλικό θέλετε εσείς. Δοκιμάζετε και συμπληρώνετε αλάτι εάν χρειάζεται.

Πηγή: missbloom

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο