Υπέροχα μπιφτέκια στο φούρνο με ντομάτα και φέτα

Υπέροχα μπιφτέκια στο φούρνο με ντομάτα και φέτα

Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητό. Μπιφτέκια στο φούρνο με ντομάτα και τυρί φέτα. Απολαύστε τα με σαλάτα, τζατζίκι με πατατούλες τηγανιτές ή χάμπουργκερ.

Υλικά

  • 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μικρή ώριμη ντομάτα, τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα
  • 2/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι 
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες για επικάλυψη
  • 100 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε φέτες για επικάλυψη

Εκτέλεση

Προσθέστε σε ένα μεγάλο μπολ, το μοσχαρίσιο κιμά, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας ή με το “γάντζο” του μίξερ χειρός. Εάν το μείγμα είναι πολύ κολλώδες προσθέσετε λίγο περισσότερο τριμμένη φρυγανιά (ή λίγο νερό αν είναι  στεγνό). Όσο περισσότερο ζυμώσετε [10′ περίπου αν έχετε χρόνο και υπομονή] τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα μπιφτέκια σας.

Όταν τελειώσετε, βάλτε το μείγμα στο ψυγείο να “ξεκουραστεί” για περίπου 10 λεπτά, ενώ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C.

Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο, το ζυμώνετε άλλη μια φορά και πλάθετε μπιφτέκια. Τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε για 18′ -20′ περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο και τοποθετείτε πάνω από κάθε μπιφτέκι μια φέτα ντομάτας και πάνω από τη ντομάτα μια φέτα τυρί φέτα. Ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 7′ ακόμα.

Τα βγάζετε από το φούρνο πασπαλίζετε τη φέτα με λίγο λάδι και ρίγανη και τα σερβίρετε με σαλάτα εποχής ή πατάτες τηγανιτές.

Απολαύστε το και ως “χάμπουργερ”.

Πηγή: sintayes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο