Burger χοιρινό με άρωμα μαύρης μπύρας

 Burger χοιρινό με άρωμα μαύρης μπύρας

Οι κρεατοφάγοι και οι λάτρεις των burger θα τη λατρέψουν!

Υλικά

για τη μαρινάδα

  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. καπνιστή γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
  • 1 κοφτή κ.σ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι

για το κότσι

  • 1.600 γρ. χοιρινό κότσι ή ωμοπλάτη,  χωρίς δέρμα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ή δύο μικρά
  • 500 ml μαύρη μπύρα

για το σερβίρισμα

  • 150-200 γρ. iceberg
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • αλάτι & πιπέρι
  • 6 μαλακά ψωμάκια για μπέργκερ
  • 3 φέτες τυρί
  • γαλλική μουστάρδα
  • τηγανητές πατάτες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 140°C  στον αέρα.

για την μαρινάδα

Σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί, χτυπάμε την καστανή ζάχαρη, την καπνιστή γλυκιά πάπρικα, το μπούκοβο, το τριμμένο μπαχάρι, το μαύρο πιπέρι, το χοντρό αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

για το κότσι

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Χαράσσουμε το κρέας μας και βάζουμε την μουστάρδα φροντίζοντας να απλωθεί παντού.Ρίχνουμε την ξερή μαρινάδα και την απλώνουμε σε όλο το κρέας μας. Βάζουμε στο τηγάνι μας, ελαιόλαδο και το χοιρινό και σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά ώστε να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Σε μία γάστρα προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφού πρώτα το κόψουμε σε λεπτές φέτες, μαζί μα την μαύρη μπύρα. Τελευταίο προσθέτουμε το κότσι μας.Κλείνουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 4 ώρες. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο. Τοποθετούμε το κότσι σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρούμε όλα τα κόκκαλα.

Με δύο πιρούνια σπάμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε το ζουμί που έχει μείνει στη γάστρα.

για το σερβίρισμα

Σε ένα μπολ, κόβουμε το iceberg σε λεπτές φέτες, προσθέτουμε την μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Κόβουμε τα ψωμάκια του μπέργκερ στην μέση. Στα μισά προσθέτουμε φέτες τυρί και τα βάζουμε όλα μέσα στον φούρνο να ζεσταθούν, ίσα ίσα να λιώσει το τυρί

Αλείφουμε την κάτω πλευρά από τα ψωμάκια (τα 3 που δεν έχουν τυρί) με μουστάρδα, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια από το χοιρινό μας, το iceberg και καπακώνουμε. Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.

Πηγή: koolnews

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο