Υλικά

  • 200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 ντομάτες
  • 5 πατάτες
  • μαϊντανός
  • Ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες 1 εκ. Στη συνέχεια ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνετε τα τα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρετε  μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέστε τον κιμά και ανακατεύετε συνέχεια σπάζοντας τον κιμά σε κομματάκια. Προσθέστε τις ντομάτες και μπαχαρικά. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά ακόμα.
Στη συνέχεια απλώνετε μια στρώση μείγμα κιμά σε πυρέξ, από πάνω μια στρώση πατάτες και επαναλαμβάνετε εναλλάξ το μείγμα κιμά πατάτας. Ρίχνετε τα 2 φλιτζάνια νερό.

Ψήνετε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.