Μπουτάκια κοτόπουλου με πιπεριές

Μπουτάκια κοτόπουλου με πιπεριές

Υλικά 

  • 6-8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 500 γραμμ. ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες
  • 6 πολύχρωμες πιπεριές
  • 1 κουτ.γλυκού ρίγανη
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • αλάτι/φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τα μπουτάκια για 7΄-8΄. Προσθέτετε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και σοτάρετε για άλλα 2΄. Σβήνετε με το κρασί.

Αφήνετε λίγο το κρασί να εξατμιστεί και προσθέτετε τις ντομάτες. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 40΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.

Εν τω μεταξύ πλένετε τις πιπεριές και τις βάζετε στη σχάρα του φούρνου. Ψήνετε σε δυνατό γκριλ ή στους 200°C μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.

 Όπως είναι ζεστές τις βάζετε σε μπολ και τις σκεπάζετε. Τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε στα τέσσερα και τις ρίχνετε στο κοτόπουλο 10΄ πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη.

Πηγή: infokids

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο