Υλικά 

  • 1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας σε κομμάτια
  • 5-6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 σκ. σκόρδο λιωμένο
  • 3 ανάμεικτες πιπεριές σε λωρίδες
  • 1 καρότο σε στικάκια
  • 1/3 κούπας ρετσίνα
  • χυμό λεμονιού όσο σου αρέσει
  • 1 κ.γ. θυμάρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το λάδι τη γαλοπούλα  για 4-5 λεπτά ή μέχρι να πάρει ροδόχρυσο χρώμα.

Προσθέτουμε τις φέτες κρεμμυδιού,το σκόρδο,τα στικς καρότου και τις πιπεριές και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Ρίχνουμε τη ρετσίνα και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά,μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Περιχύνουμε το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 -7 λεπτά.
Ταιριάζει πολύ με ρύζι basmati.