Η μακαρονόπιτα της ευκολίας

Η μακαρονόπιτα της ευκολίας

Υλικά

  • 300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • λίγο λάδι
  • 150 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 150 γρ. τριμμένο Kerrygold
  • 600 ml φρέσκο γάλα
  • αλάτι (αν τα τυριά δεν είναι αρκετά αλμυρά), πιπέρι φρεσκοτριμμένο  

Εκτέλεση

Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος (περίπου 20x30 εκ.) με λίγο λάδι και απλώνουμε τα μακαρόνια (άβραστα) σε μία στρώση. Αλατίζουμε (αν χρειάζεται). 

Προσθέτουμε τα τυριά, ένα-ένα ή όλα μαζί - δεν έχει σημασία. Τέλος, ρίχνουμε το γάλα και αν δεν σκεπαστούν τα ζυμαρικά, προσθέτουμε νερό. Τρίβουμε πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο, στους 180ο C, με την κάτω αντίσταση και τον αέρα, για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια και να ροδίσει η επιφάνεια των τυριών.  

Συνοδεύουμε με Μια φρέσκια σαλάτα ανάλογα με την εποχή (μαρούλι, λάχανο-καρότο, αγγουροντομάτα). Πίνουμε ξηρό κρασί, κόκκινο ή λευκό, όποιο μας αρέσει καλύτερα.

Συμβουλή, πριν το σερβίρουμε καλό θα είναι να το αφήσουμε να κρυώσει λίγο για να κόβεται πιο εύκολα.

Πηγή: gastronomos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο