Φωλιές κιμά με πουρέ πατάτας

Φωλιές κιμά με πουρέ πατάτας

Υλικά

  • Μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κιλό
  • Φλάσκες μελιτζάνες - 2
  • Καρότα - 2
  • Κολοκυθάκια - 2
  • Κρεμμύδια - 2
  • Κλωναράκια σέλερι - 2
  • Αυγά - 2
  • Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών Βαγγέλης Δρίσκας- 2 κουτ. γλυκού
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλουμινόχαρτο και γάντια νιτριλίου μίας χρήσης sanitas
  • Για τον πουρέ πατάτας:
  • Βρασμένες πατάτες - 1 κιλό
  • Αυγά - 2
  • Ρεγκάτο τριμμένο - 100 γρ.

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τον πουρέ πατάτας: Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια και βράστε τες για 20 λεπτά. Στραγγίστε τες και πολτοποιήστε τες. Προσθέστε όσο είναι ζεστές τα αυγά και ανακατέψτε για να σχηματιστεί αφράτος πουρές.

Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες και απλώστε τες σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Ραντίστε τες με ελαιόλαδο και ψήστε τες στους 200 ο C για 30 λεπτά.

Ετοιμάστε το μείγμα του κιμά: Σοτάρετε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Βάλτε τον κιμά σε ένα μπολ, ρίξτε το κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου, τα κολοκυθάκια και τα καρότα τριμμένα, το σέλερι ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώστε το μείγμα.

Πάρτε μία φόρμα με θήκες για μάφινς, βάλτε 2-3 φέτες μελιτζάνας και μέσα βάλτε μία ποσότητα κιμά που να χωράει στην θήκη. Ανοίξτε το κέντρο με τα χέρια σας δημιουργώντας μία θήκη και με ένα κορνέ καλύψτε το άνοιγμα με τον πουρέ πατάτας.

Πασπαλίστε με το ρεγκάτο και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήστε στους 180 ο C για 20 – 25 λεπτά. Σερβίρετε με φρέσκα σαλατικά.

Πηγή: masterclass

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο