Πατάτες ογκρατέν με μπέικον στο φούρνο

Πατάτες ογκρατέν με μπέικον στο φούρνο

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια τριμμένη πατάτα στραγγισμένη από τα υγρά της
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 230γρ. μπέικον μαγειρεμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Eκτέλεση

Βάζουμε στο ταψί κατά σειρά τις πιο κάτω στρώσεις: τη μισή ποσότητα πατάτας, μετά κρεμμυδιού, μπέικον και από πάνω απλώνουμε τη μισή ποσότητα τυριού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες ποσότητες και με την ίδια σειρά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί το γάλα εβαπορέ, το αυγό και το αλάτι. Περιχύνουμε το μίγμα μας πάνω από το μίγμα πατάτας.

Σκεπάζουμε το φαγητό μας και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε το φαγητό μας να σταθεί για 10-15 λεπτά και μετά το σερβίρουμε.

Πηγή: xs-recipes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο