Μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια

Μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ γλυκό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κ.γ. βασιλικό ξηρό
  • 450 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 ψωμάκια χάμπουργκερ
  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε 6 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το βαλσάμικο και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Βάζουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου, το βασιλικό και τον κιμά και ζυμώνουμε μπιφτέκια. Φτιάχνουμε 4 μπιφτέκια και ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Λαδώνουμε λίγο το σχαροτήγανο και βάζουμε τα μπιφτέκια, ψήνοντάς τα κι από τις δύο μεριές για 5 λεπτά.

Τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, 2 φέτες ντομάτας, ένα μπιφτέκι σε κάθε ψωμάκι και από πάνω 1/4 φλ με το μείγμα κρεμμυδιού, καπακώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: paraskhnio

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο