Κοτόπιτα σφολιάτας με μανιτάρια & τυριά

Κοτόπιτα σφολιάτας με μανιτάρια & τυριά

Υλικά 

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 400 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι
  • 1,5 ποτήρι γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
  • 1 αυγό
  • σουσάμι

Εκτέλεση 

Πλένετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε πολύ μικρά κυβάκια. Το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπερώνετε. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 4-5 λεπτά το κοτόπουλο. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο το αφαιρείτε από την κατσαρόλα.

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά και κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά και στην συνέχεια προσθέτετε και τα μανιτάρια. Αφήνετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια και προσθέτετε το βούτυρο.

  

Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα σιγά σιγά μέχρι να γίνει σαν κρέμα μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον κόλιανδρο. Μεταφέρετε την γέμιση σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέτετε τα τυριά. Αφήνετε να κρυώσει.

  

Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας.Απλώνετε την γέμιση. Καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κλείνετε τις άκρες.Αλείφετε με ένα αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι.Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 40 λεπτά.

Tip: Αφήνετε την πίτα να κρυώσει ελαφρά και να πήξει η κρέμα και έπειτα την κόβετε.

Πηγή: cookcool

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο