Ινβολτίνι-ρολάκια μοσχαριού με σάλτσα ντομάτας

Ινβολτίνι-ρολάκια μοσχαριού με σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • 400 γρ. caserecce barilla ή άλλη πάστα(πένες, βίδες...)   
  • 500 γρ. μοσχάρι κιλότο σε φέτες
  • 600 γρ. χυμό ντομάτας Pummaro
  • 250 γρ. τυρί πεκορίνο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
  • 120 m.l. ποτ. κόκκινο κρασί
  • 4 σκελ. σκόρδο(ή όσο σου αρέσει)
  • 4 φύλλα βασιλικού( ή όσο σου αρέσει)
  • 4 κλων. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή
  • 60 γρ. ελαιόλαδο 
  • 80 γρ. τριμμένο τυρί πεκορίνο
  • aλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση 

Απλώνουμε τις φέτες κρέατος, τιςχτυπάμε λίγο με το χέρι να λεπτύνουν και τις γεμίζουμε με ψιλοκομμένο σκόρδο, μαϊντανό, μικρά κομμάτια τυρί και αλάτι – πιπέρι. Ρολάρουμε τις φέτες και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεστάνει και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το μαϊντανό, το σέλινο ψιλοκομμένα και μισή καυτερή πιπερίτσα. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα ρολάκια-involtini να σωταριστούν μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας μέχρι να καλύπτει τα ρολάκια και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει, για να ξεξινίσει, περίπου μία ώρα. Βράζουμε τα ζυμαρικά (προτιμήστε τα  caserecce πάνε τέλεια) και τα σερβίρουμε με την σάλτσα, τα ρολάκια και άφθονο τριμμένο τυρί πεκορίνο.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο