Υλικά
- 4-6 στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια
- 1 ½ φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο + 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα + χυμό ½ λεμονιού
- 1 ντομάτα, κομμένο σε φέτες
- 1 κίτρινη πιπεριά, σε φέτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά το ζωμό κοτόπουλου, το χυμό από 1 λεμόνι και 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, ρίγανη, κίτρινο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, απλώνουμε από πάνω φέτες ντομάτας, πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και τυρί φέτα (προαιρετικά) και σερβίρουμε.