Μεσογειακό κοτόπουλο

Μεσογειακό κοτόπουλο

Υλικά

  • 4-6 στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα, κομμένα  σε κομμάτια
  • 1 ½ φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  •  ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο + 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα + χυμό ½ λεμονιού 
  • 1 ντομάτα, κομμένο σε φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε φέτες 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού  ρίγανη 
  • πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • αλάτι 
  • φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά το ζωμό κοτόπουλου, το χυμό από 1 λεμόνι και 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά. 

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, ρίγανη, κίτρινο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά ακόμη.  Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, απλώνουμε από πάνω φέτες  ντομάτας, πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και τυρί φέτα (προαιρετικά) και σερβίρουμε.              

Πηγή: gastronomos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο