Γαύρος πικάντικος σαγανάκι με μουστάρδα

Γαύρος πικάντικος σαγανάκι με μουστάρδα

Μια τέλεια συνταγή για να μαγειρέψεις γαύρο πικάντικο σαγανάκι με μουστάρδα, ιδανικό μεζέ σε ένα τραπέζι, αλλά και σε ένα πιο επίσημο τραπέζι σαν ορεκτικό. Θα σου αρέσει τόσο πολύ που θα θέλεις να το απολαμβάνεις και σαν μεσημεριανό στο καθημερινό τραπέζι! Η προετοιμασία του δεν είναι δύσκολη αρκεί να έχεις όλα τα υλικά της συνταγής για το καλύτερο αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 500 γρ. γαύρος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • 3/4 κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 8 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κ.γλ. κουρκουμά

Εκτέλεση

Πλένουμε και φιλετάρουμε το γαύρο. Το βάζουμε σε πιάτο, αλατίζουμε και ρίχνουμε μισό κουταλάκι κουρκουμά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα ψάρια. Τα βγάζουμε σε πιάτο όταν πάρουν χρώμα

Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι-πιπέρι και ρίγανη. Ρίχνουμε τη μουστάρδα και λίγο ακόμα κουρκουμά. Προσθέτουμε ¼ κούπας νερό και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το τσίλι και λίγο νερό ακόμα. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το γαύρο. Αφήνουμε για 8 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα

Πηγή: miam

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο