Ανοιχτή πίτα με τυριά

Ανοιχτή πίτα με τυριά

Υλικά

  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη 
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 5 πράσα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ταψί
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρα
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 300 γρ.φέτα τυρί τριμμένη
  • λίγο σιμιγδάλι για το τέλος

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και ξεπλένετε 2-3 φορές το σπανάκι. Το ψιλοκόβετε και το αφήνετε να στραγγίξει. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα πράσα, τον άνηθο και την καυκαλήθρα. Τα βάζετε όλα μαζί με το σπανάκι και το ελαιόλαδοσε ένα μεγάλο μπολ και τρίβετε με τα δάχτυλά σας τη φέτα. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια.

Λαδώνετε με ελαιόλαδοτο ταψί με τη βοήθεια ενός πινέλου. Στρώνετε τη ζύμη, ξαναλείφετε με ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζετε με λίγο σιμιγδάλι, για να απορροφήσει τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Καλύπτετε το ταψί με το τριμμένο τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45' περίπου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο