Kοτόπουλο με ''σάλτσα μπράντι'' και ρύζι τηγανιτό

Kοτόπουλο με ’’σάλτσα μπράντι’’ και ρύζι τηγανιτό

Υλικά

για το κοτόπουλο

  • 700 γρ κοτόπουλο φιλέτο
  • 100ml μπράντι
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • Αλεύρι για το αλεύρωμα στο κοτόπουλο


για το ρύζι

  • 300 γρ ρύζι μπασματι
  • 500 γρ νερό
  • Mισή πιπέρια κόκκινη
  • Mισό κρεμμύδι σε κύβους
  • 1 συσκ. υγρό κύβο ζωμού κοτόπουλου

Εκτέλεση 

Κόβουμε σε λουρίδες, αλατοπιπερόνουμε και αλευρώνουμε το φιλέτο κοτόπουλου.  

Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολιτικό τηγάνι λίγο ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα φιλετάκια σαν ροδίσουν και τα σβήνουμε με το μπράντι. Αμέσως τα σκεπάζουμε να εγκλωβίσουμε τους υδρατμούς.

Σε άλλο βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ηλιέλαιο για να σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Όταν μαραθούν ρίχνουμε το ρύζι και το τηγανίζουμε για λίγο. Το σβήνουμε με το ζωμό από το κοτόπουλο και άμεσα προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά.

Φορμάρουμε το ρύζι με μια κούπα, το σερβίρουμε σε  πιάτο, επάνω τοποθετούμε τα φιλετάκια πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: oisyntagesmou

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο