Κοτόπουλο με σάλτσα piccata

Κοτόπουλο με σάλτσα piccata

Yλικά

  • 4 μισά στήθη κοτόπουλου
  • 1/2 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου
  • 5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 κ.σ. κάπαρη σε άλμη, στραγγισμένη
  • 2 λεμόνια, το χυμό
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο 
  • 1/2 φλ.τσ. αλεύρι 
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα στήθη οριζόντια στη μέση, για να πάρουμε 8 φέτες. Τα τρίβουμε με αλάτι και τα αλευρώνουμε ελαφρά.

Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο με 1 κ.σ. βούτυρο σε μέτριο τηγάνι και ψήνουμε τις μισές φέτες, για 3'-4' από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε και τις κρατάμε ζεστές. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο και ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο τις υπόλοιπες φέτες.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο, κομμένο στη μέση να ξανθύνει ελαφρά, (αν θέλουμε το αφαιρούμε). Ρίχνουμε το λεμόνι και την κάπαρη, αφήνουμε 1/2 λεπτό και προσθέτουμε το ζωμό. Ανακατεύουμε, ξύνοντας από τον πάτο τα υπολείμματα του κοτόπουλου, για 1'.

Βάζουμε ξανά στο τηγάνι τις φέτες του κοτόπουλου, διορθώνουμε το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει στη σάλτσα για 4'-5'. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα. Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε ζωηρά να ενωθεί με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα κομμάτια του κοτόπουλου. Σερβίρουμε με ρύζι, που έχουμε βράσει παράλληλα και έχουμε αρωματίσει με ξύσμα λεμονιού.  

Πηγή: athinorama

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο