Πουγκάκια κρέπας με μοσχαράκι!

Πουγκάκια κρέπας με μοσχαράκι!

Υλικά

  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 250 γραμμάρια  αρακά
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Μπούκοβο

για τη ζύμη κρέπας

  • 2 αβγά
  • 1,5 κούπα αλεύρι
  • 2 κούπες γάλα
  • αλάτι
  • λίγο λάδι
  • από πάνω:
  • μερικές φέτες τυρί για τοστ
  • ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • πιπεριές κέρατο

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κουταλιά μαργαρίνη στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και μισό ποτηράκι ζεστό νερό και ψήνουμε το κρέας για περίπου 10 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαργαρίνη και τσιγαρίζουμε. Έπειτα βάζουμε τα καρότα και τις πατάτες που τα έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια σαν το κρέας.

Προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να ψηθούν. Τέλος προσθέτουμε τον αρακά, ανακατεύουμε και μόλις η γέμιση πάρει μερικές βράσεις, σβήνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μια πιατέλα για να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τις κρέπες ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά και τηγανίζοντας τες σε αντικολλητικό τηγάνι.

Παίρνουμε ένα μπολάκι, τοποθετούμε την κρέπα και στο κέντρο βάζουμε λίγη γέμιση. Κλείνουμε την κρέπα με το κομμάτι που περισσεύει από το μπολάκι και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά για να τοποθετήσουμε το πουγκάκι που φτιάξαμε, στο ταψί.  Κάνουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες κρέπες και τη γέμιση με κρέας και λαχανικά, από πάνω βάζουμε μια φέτα τυρί, μια φέτα ντομάτα και μια πιπεριά ανάλογα με το μέγεθος και καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα για να μη γλιστρήσουν.

Ψήνουμε τα πουγκιά σε ζεστό φούρνο για 10 λεπτά της ώρας μέχρι να λιώσει το τυρί.

Πηγή: /giorgos1953

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο