Χταπόδι με μελιτζάνα, εξαιρετικό!

Χταπόδι με μελιτζάνα, εξαιρετικό!

Ένα νόστιμο μαγείρεμα για χταπόδι, με συνταγή από τον Γιώργο Παρούση και παρουσίαση από την Νίκη  Μηταρέα στο lifo.

Υλικά

για 6 άτομα

  • 3 φλάσκες μελιτζάνες
  • 6-7 κρεμμύδια ξερά μέτρια κομμένα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • 2 πρέζες κύμινο
  • 2 σφηνάκια παριανή σούμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1ντομάτα κομμένη σε καρέ
  • αλάτι, πιπέρι φρέσκο  

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και αλείφουμε την επιφάνειά τους με το λιωμένο σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σοτάρουμε το χταπόδι με ελαιόλαδο μέχρι να κοκκινίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, σβήνουμε με τη σούμα και ρίχνουμε το κύμινο. Μαγειρεύουμε το χταπόδι σε πολύ σιγανή φωτιά για 45 λεπτά.

Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα προσθέτουμε με τη σάλτσα τους πάνω στην ψητή μελιτζάνα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, μαϊντανό και την ντομάτα κομμένη σε καρέ.

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με τριμμένο καρότο ανακατεμένο με στραγγιστό γιαούρτι, αλάτι και φύλλα δυόσμου.

Πηγή: lifo.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο