Μοσχάρι με μαύρη μπύρα ψημένο στη γάστρα!

Μοσχάρι με μαύρη μπύρα ψημένο στη γάστρα!

Μεθυσμένο κρέας με μαύρη μπύρα ψημένο στη γάστρα.. Σίγουρα είναι ένα μπελαλίδικο φαγητό που θέλει φαντασία και μεράκι.. Πάμε να το φτιάξουμε..

Υλικά

  • 1 κιλό  μοσχαρίσιο χτένι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 2 πιπεριές 
  • 2 ντομάτες
  • 3 καρότα 
  • 330ml μαύρη μπύρα 
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι 
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας  και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Παράλληλα κόβουμε σε ροδέλες τα λαχανικά..

Αποσύρουμε το κρέας από το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα καρότα και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τη μπύρα κι αφήνουμε να βράσουν τα υλικά..

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το θυμάρι, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και αφού ανακατέψουμε καλά, τα ρίχνουμε μέσα σε μια γάστρα μαζί με το κρέας.. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες και 15’ στους 180 βαθμούς..

Πηγή: livecity

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο