Πεντανόστιμες πικάντικες πένες με πεπερόνι

Πεντανόστιμες πικάντικες πένες με πεπερόνι

Υλικά

  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κονσέρβα ντομάτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 450 γρ πένες
  • 113 γρ πεπερόνι
  • 4 πιπεριές πεπεροντσίνι
  • 1 αντζούγια (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ μαϊντανός

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το καρότο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες με το ζουμί τους, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι και χτυπάμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά. 

Στο μεταξύ, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το πεπερόνι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει, για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και την αντζούγια (προαιρετικά) και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr 

Πηγή: eirinika

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο