Κοτόπουλο με θυμάρι και λεμόνι

Κοτόπουλο με θυμάρι και λεμόνι

 Υλικά

  • 12 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
  • 1 λεμόνι
  • φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½  ποτήρι λευκό κρασί
  • ½ ποτήρι ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο Knorr
  • χυμό ½ λεμονιού

Εκτέλεση

  •   Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο
  •   Αλατοπιπερώνεις τα φιλέτα του κοτόπουλου
  •   Σε κρύο τηγάνι (κατά προτίμηση που να μπαίνει και στον φούρνο) βάζεις τα φιλέτα, ανάβεις το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνεις το         κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και να αρχίσει να βγάζει το λίπος του (αν το θες πιο ελαφρύ χύνεις το λίπος που μαζεύτηκε στο τηγάνι,    α    αφήνοντας μόνο μία κουταλιά)
  •  Κόβεις σε λεπτές λωρίδες το μισό λεμόνι και στύβεις το άλλο μισό
  •  Αφού το κοτόπουλο πάρει χρώμα από τη μια μεριά, το γυρίζεις από την άλλη και προσθέτεις το ψιλοκομμένο λεμόνι κι γύρω από το κοτόπουλο  και το θυμάρι
  •  Βάζεις το τηγάνι στον φούρνο (ή το μεταφέρεις σε ένα ταψάκι αν το τηγάνι σου δεν μπαίνει στον φούρνο) και ψήνεις για 10-15 λεπτά ακόμα

  

  •  Βγάζεις το τηγάνι από το φούρνο και βάζεις το κοτόπουλο και τα λεμόνια, τα οποία έχουν μαλακώσει και καραμελώσει, σε μια πιατέλα
  •  Βάζεις το τηγάνι στο μάτι, σε δυνατή φωτιά ρίχνεις το κρασί και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να  διαλυθούν τα λίπη που έχουν μείνει, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί

  •  Προσθέτεις το χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα θυμάρι και ανακατεύεις
  •  Ρίχνεις το ζωμό, ξαναβάζεις το κοτόπουλο και τα λεμόνια στο τηγάνι, και αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα (δοκιμάζεις και αλατοπιπερώνεις αν χρειάζεται)
  • Σερβίρεις με σαλάτα αν δεν θες πολλές θερμίδες ή ιδανικά με πουρέ πατάτας. Συνταγή και εκτέλεση από την Μαριλένα, owner του marislurp.com

Πηγή: marislurp

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο