Σκεπαστή πίτα με μοτσαρέλα και προσούτο

Σκεπαστή πίτα με μοτσαρέλα και προσούτο

Υλικά

για 6 άτομα

  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
  • λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για το ταψί
  • 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη 
  • 200 γρ. τυρί γκούντα ή έμμενταλ, τριμμένο 
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα με 1/2 φλιτζάνι γάλα και 1 κρόκος επιπλέον
  • 10 φέτες προσούτο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 °C. Αναμειγνύεις σε μπολ τα τυριά με τα αυγά, το γάλα και αλατοπίπερο. Αλείφεις με λάδι ή βούτυρο ένα στρογγυλό ταψάκι και απλώνεις μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας. 

Απλώνεις πάνω στο φύλλο τις φέτες προσούτο τη μια δίπλα στην άλλη και από πάνω το μείγμα με τα τυριά και σκεπάζεις με το δεύτερο φύλλο. Κολλάς στις άκρες τα δύο φύλλα και κόβεις τα περισσεύματα της ζύμης.

Αλείφεις την επιφάνεια της τυρόπιτας με το αυγό, τη χαράζεις ακτινωτά σε 6 κομμάτια και την ψήνεις στον φούρνο για 50’ – 55’ περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: missbloom

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο