Ο μπακαλιάρος κοκκινίζει από το πέστο της λιαστής ντομάτας με την καυτερή πιπεριά! 

Υλικά

για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρος φρέσκος (ή παστός ξαλμυρισμένος
  • 400 γρ. ντομάτα σε κομμάτια
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 180 γρ. λιαστή ντομάτα
  • 1 πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
  • 4 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.

Στο μούλτι πολτοποιούμε τη λιαστή ντομάτα, τις φρέσκες ντομάτες με το χυμό τους, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και την πιπεριά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι.

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε το μπακαλιάρο. Σκεπάζουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα.

Ψήνουμε για 15-20′, προσέχοντας να μη μας στεγνώσει το ψάρι. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με το φρέσκο μαϊντανό.