Φασολάδα, για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες

Φασολάδα, για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες

Υλικά 

  • ξερά φασόλια μουλιασμένα: 500 γρ. 
  • ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες ντομάτες: 600 γρ. 
  • ψιλοκομμένα κρεμμύδια: 2 μέτρια 
  • ψιλοκομμένο σέλινο: 4 - 5 κλαδιά 
  • ξερό θυμάρι: 1 πρέζα (προαιρετικά) 
  • κομμένα ροδέλες καρότα: 4 μέτρια 
  • ντοματοπελτέ: 1 κουταλιά κοφτή 
  • αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει 
  • ζάχαρη: 2 πρέζες 
  • ελαιόλαδο: 1/2 κούπα 

Εκτέλεση

Μουσκεύετε τα φασόλια όλη νύχτα σε μπόλικο νερό. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει τουλάχιστον κατά 3 - 4 δάχτυλα. Προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ και τα βάζετε στη φωτιά. 

Αφού βράσουν 10 - 15 λεπτά, προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλατοπίπερο, ζάχαρη και ελαιόλαδο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε, ελέγχοντας τακτικά για νερό. 

10 λεπτά πριν κατεβάσετε τη φασολάδα από την φωτιά, προσθέτετε το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. 

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Ταιριάζει με ελιές, τουρσί, φρυγανισμένο ψωμί και παστά ψαράκια. 

Πηγή: radicio

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο