Κλασσικό κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας!

Κλασσικό κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας!

Υλικά

  • Κοτόπουλο: 6 μερίδες, καλύτερα το πάνω μέρος από το μπούτι
  • Αλατοπίπερο
  • Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας
  • Κρεμμύδι: 1 μέτριο, ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο: 3 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • Καρότο: 1 μικρό, κομμένο μικρά κομματάκια
  • Σέλερι: 1 κλαδί, ψιλοκομμένο, χωρίς τα φύλλα
  • Δεντρολίβανο ξερό: 1 κουταλάκι τσαγιού
  • Θυμάρι ξερό: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Κρασί λευκό ξηρό: 1/2 κούπα
  • Ζωμό κοτόπουλου: 1 κούπα
  • Ντοματοπελτέ: 1 κουταλιά σούπας
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο: 1 κουταλιά σούπας

Εκτέλεση  

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτετε το κοτόπουλο. Το ροδίζετε από την μία πλευρά, 5 περίπου λεπτά και το γυρίζετε να ροδίσει και από την άλλη για άλλο τόσο χρόνο.

Βγάζετε το κοτόπουλο από το σκεύος και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, 4 – 5 λεπτά περίπου.

Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτετε το ζωμό και τον ντοματοπελτέ. Όταν ο ζωμός αρχίσει να βράζει, προσθέτετε και το κοτόπουλο (μαζί με τους χυμούς που βγάλανε).

Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο, 30 – 40 λεπτά.

Δοκιμάζετε για αλατοπίπερο, κατεβάζετε από την φωτιά και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό. Το σερβίρετε πολύ ζεστό, με ρύζι, ζυμαρικά ή πουρέ.

Πηγή: radicio

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο