Υλικά

  • 1000 γρ. αγριογούρουνο τεμαχισμένο
  • 500 ml κόκκινο ξηρό κρασί περίπου 1/2 & 1/2
  • 6 κ.σ. ξίδι
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 1 λεμόνι , τη φλούδα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κ.γ. μπαχάρι
  • 3 σκελίδες σκόρδου χονδροκομμένη
  • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 50 γρ. καλαμποκάλευρο

2 ώρες και 30 λεπτά - για 4 άτομα

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, το κρέας μας να μαριναριστεί με το κόκκινο κρασί, το ξίδι, τα φύλλα δάφνης, τη φλούδα λεμονιού, το πιπέρι, το σκόρδο και το μπαχάρι.

Την επόμενη μέρα το βγάζουμε, το πλένουμε καλά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Το ξαφρίζουμε και πετάμε το νερό. 

Στην ίδια κατσαρόλα και αφού την έχουμε σκουπίσει καλά από τα νερά, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το αγριογούρουνο, προσθέτουμε το μπαχάρι, μια σκελίδα σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά, το καρότο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλεύρι καλαμποκιού. 

Τα αφήνουμε να ψηθούν για 10-15' σε χαμηλή θερμοκρασία, σκεπάζουμε με κόκκινο κρασί και ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με ανοιχτή κατσαρόλα για περίπου 1 1/2 ώρα ή μέχρι το κρέας μας να έχει μαλακώσει.

Συνδυάζεται ιδανικά με τηγανητές πατάτες.