Υλικά   

  • 1 συσκευασία με 2 χοντρά φύλλα 
  • 800γρ. ανάμεικτο κιμά (χοιρινό και μοσχαρίσιο)
  • 250γρ. κάστανα (βρασμένα και ψιλοκομμένα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100γρ. σταφίδες ξανθές
  • 80ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων 

Εκτέλεση

Αφήνoυμε εκτός ψυγείου τα φύλλα για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφού πάρουν μια δυο βράσεις, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα κάστανα, το γιαούρτι, τις σταφίδες, την γραβιέρα, το ένα αβγό ελαφρά χτυπημένο, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι, στρώνουμε το πρώτο φύλλο και το λαδώνουμε ελαφρά. Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί την ισιώνουμε με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, το οποίο επίσης λαδώνουμε ελαφρά. Γυρίζουμε τα περισσεύματα των φύλλων προς τα μέσα. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το δεύτερο αβγό, το οποίο έχουμε χτυπήσει ελαφρά με πιρούνι.

Ψήνουμε την πίτα για 55’ – 60’ λεπτά περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν την κόψουμε σε κομμάτια.