Απλή και πεντανόστιμη σπανακόπιτα. Μια εύκολη συνταγή για μια πανεύκολη πίτα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας μαγειρικές συνήθειες.

Υλικά 

  • 1 κιλό φρέσκο ψιλοκομμένο σπανάκι 
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 
  • 5 αβγά, χτυπημένα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί της επιλογής σας 
  • 1 1/2φλ. τσαγιού τυρί φέτα ή ανθότυρο [ή μισό-μισό]
  •  αλάτι*- πιπέρι

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και λαδώστε μια φόρμα για τάρτες (ή ένα πυρέξ).

 Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφήσει την περισσότερη υγρασία.
 Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τα αβγά, τα άσπρα τυριά, το 1/2 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το μείγμα με το σπανάκι και τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να δέσουν.
Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα, πασπαλίστε με το κίτρινο τυρί και ψήστε το για 30 “ περίπου.

* Προσοχή στο αλάτι λόγω των τυριών