Ζουμερό μέσα, τραγανό έξω. Πεντανόστιμο, σνίτσελ κοτόπουλου με ζαμπόν και τυριά, ζουμερό μέσα με τραγανή κρούστα έξω. Ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους. Ένα εύκολο γεύμα ή δείπνο για όλη την οικογένεια αλλά και για τους καλεσμένους σας σε τραπέζια.

Υλικά 

  • 2 μονά στήθη κοτόπουλου (450-500 γρ. περίπου σύνολο)
  • 2 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
  • 2 φέτες ζαμπόν
  • αλάτι -πιπέρι
  • Για το πανάρισμα:
  • 1 αυγό
  • αλεύρι
  • φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση 

Ζητάμε από το χασάπη μας να μας «χτυπήσει» το στήθος του κοτόπουλο ώστε να γίνουν λεπτά φιλετάκια. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, βάζετε τα στήθη πάνω με μεγάλη μεμβράνη στο πάγκο σας, το καλύπτετε με τη μεμβράνη και το χτυπάτε με το πάτο ενός τηγανιού ώστε να γίνουν φιλετάκια.

Με ένα λεπτό  μαχαίρι το κόβετε φέτες ή  κάνετε μια σχισμή στο κοτόπουλο (σαν τσέπη) και το αλατοπιπερώνετε (προσοχή στο αλάτι λόγω του τυριού και του ζαμπόν).

Προσθέτετε μέσα στη σχισμή μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί. Κλείνετε την ανοιχτή μεριά με μια οδοντογλυφίδα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα.

Σε τρία πιάτα διαδοχικά βάζετε στο πρώτο το αλεύρι, στο δεύτερο το αυγό χτυπημένο και στο τρίτο τη τριμμένη φρυγανιά. Περνάτε πρώτα το σνίτσελ σας από το αλεύρι μετά από αυγό και τέλος από τη φρυγανιά, φροντίζοντας σε όλα να στάδια να καλύπτεται καλά.

Τηγανίζετε σε ζεστό λάδι, σε χαμηλή θερμοκρασία τα σνίτσελ σας ώστε να πάρουν απ” έξω ένα ροδοκόκκινο χρώμα και μέσα να ψηθούν, όχι πολύ όμως και χάσουν τους χυμούς τους. Μόλις ασπρίσει το κρέας του κοτόπουλου είναι έτοιμο.

Σερβίρετε το σνίτσελ ζεστό και συνοδεύστε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή απλά με σαλάτα της αρεσκείας σας.