Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
  • 25 φέτες αυγοτάραχο
  • 8 κ. σ. Ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού πράσο ψιλοκομμένο
  • 1/2 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. λάδι σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε τα πράσα επί 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε το αυγοτάραχο σε διάφανες ψιλούτσικες φέτες, αναμειγνύουμε με το χυμό λεμονιού και 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σουρώνουμε το σπαγγέτι, προσθέτουμε τα πράσα, αναμειγνύουμε, προσθέτουμε το αυγοτάραχο, αναμειγνύουμε.

Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και άφθονο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως