Ψητές πιπεριές µε αντσούγιες και κάππαρη Υλικά

5 κόκκινες πιπεριές
5 κίτρινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
100 γραμμ. αντσούγιες
2 κ.σ. κάππαρη
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
Λίγα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στον αέρα και ψήνουμε τις πιπεριές στη σχάρα του φούρνου μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα τους και να σκάει. Τότε τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε μπολ που κλείνει καλά. Τις αφήνουμε να ιδρώσουν για λίγα λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε γύρω γύρω. Αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
 
Αραδιάζουμε σε πιατέλα τις πιπεριές σε στρώσεις με το σκόρδο, την κάππαρη, τις αντσούγιες. Πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο (σαν σαλάτα). Τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικο βασιλικό.
 
Σερβίρουμε τις πιπεριές κρύες ή σε θερμοκρασία δωματίου.