Υλικά

  • 250γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
  • 100ml κρέμα γάλακτος Αdoro per pasta
  • 200γρ. ποικιλία μανιταριών (λευκά, πορτομπέλο,), κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ½ κούπα λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Συγχρόνως ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα αμύγδαλα και σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, ρίχνουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 – 2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε την πάστα μέσα στο τηγάνι παίρνοντας την μέσα από την κατσαρόλα με μια κουτάλα και αναταράσσουμε για να ανακατευτούν.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, το κεφαλοτύρι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε να αγκαλιστούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Σερβίρουμε αμέσως!

halftimemeals.gr