Υλικά

  • 1 μεγάλο φαγκρί περίπου ένα κιλό ή και περισσότερο, κομμένο σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλα ξηρά κρεμμύδια, κομμένα σε φετάκια
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 6 κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους, χονδροκομμένη
  • 3 μέτριες πιπεριές κέρατο, χωρίς τους σπόρους, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου
  • 1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • ½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το θυμάρι, το μαϊντανό και το σέλινο. Τα αλατίζουμε, προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών, απλώνουμε παντού το τριμμένο τζίντζερ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το καλύπτουμε με τις τριμμένες ντομάτες. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. 

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C, στις αντιστάσεις, για 45 περίπου λεπτά. Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να μαλακώσουν τα χορταρικά και να ροδίσει το ψάρι.

Σερβίρουμε το ψάρι με τα χορταρικά του.

mama365.gr