Υλικά

  • 500 γρ. ‏πένες
  • 2 ‏κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ‏χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
  • 250 γρ. ‏ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ‏κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • ‏ελαίόλαδο
  • ‏αλάτι, πιπέρι
  • ‏λίγη ζάχαρη
  • ‏φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνετε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια, προσθέτετε τα λουκάνικα και τσιγαρίζετε λίγο ακόμα. Ρίχνετε τα ντοματάκια και τις πιπεριές, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Προσθετετε 3/4 του φλιτζανιού νερό και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με την σάλτσα και ανακατεύετε μαλακά για να δέσουν με αυτήν. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τα λουκανικά και πασπαλίζετε προαιρετικά με τριμμένο τυρί και λίγο βασιλικό.

foodmaniacs.gr