Καλοκαιρινό, λαδερό φαγητό, εύκολο και χορταστικό, με πατάτες και φασολάκια σε σάλτσα ντομάτας.

Υλικά

 

  • Ελαιόλαδο: 5 κουταλιές σούπας
  • Κρεμμύδι: 1 μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο: 2 σκελίδες τριμμένο
  • Ρίγανη: 2 κουταλιές φρέσκια ψιλοκομμένη ή 2 κουταλάκια ξερή
  • Ντομάτες: 1 κιλό, τριμμένες στον τρίφτη ή περασμένες στο μπλέντερ
  • Αλάτι: 2 κουταλάκια
  • Πιπέρι: 1/2 κουταλάκι
  • Φασολάκια: 700 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • Πατάτες: 500 γρ. καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • Μαϊντανός ή βασιλικός: 4 κουταλιές σούπας, ψιλοκομμένος
  • Ζάχαρη: λίγη, αν χρειαστεί

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι. Το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει καλά, 5 περίπου λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και τη ρίγανη και μαγειρεύετε μισό λεπτό ακόμη.

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη βάζετε μόνο αν είναι ξινή η ντομάτα) και δυναμώνετε τη φωτιά για να πάρει βράση το φαγητό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ή αν είναι πολύ ζουμερό, ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα για να εξατμιστεί το πολύ νερό.

Το σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

radicio.com