Υλικά

 

  • 2 κιλά μοσχαρίσια κόντρα χωρίς κόκκαλο(ολόκληρο το κομμάτι) 
  • 1 κ. γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ. γ. worcestershire σως
  • 2 φλυτζ. cola
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • πιπέρι χοντροσπασμένο 
  • θυμάρι(αν θέλεις)

Εκτέλεση

Σκουπίστε καλά την κόντρα με χαρτί κουζίνας, ανακατέψτε το τσίλι, το αλάτι, τη σκόνη μουστάρδας, το χοντροσπασμένο πιπέρι και το θυμάρι για να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα μείγμα μπαχαρικών.

Αλείψτε το κρέας με τη worcestershire σως σε όλη του την επιφάνεια. Καρυκεύστε το κρέας με το μείγμα μπαχαρικών σε όλη του την επιφάνεια.

Βάλτε το κρέας σε ένα ταψί και ρίξτε την cola γύρω του. 

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Μετά, χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 120 βαθμούς και ψήσε για 3 ώρες.

Tip:

Περιοδικά γυρίστε το κρέας γύρω από τον εαυτό του να καραμελώσει από την cola.