Υλικά

 

  • 10 μανιτάρια portobello
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για την 1η γέμιση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη 2η γέμιση

  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για την 3η γέμιση

  • 80 γρ. κινόα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σπανάκι, πλυμένο
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ρικότα
  • αλάτι
  • πιπέρι

για την 4η γέμιση

  • 50 γρ. λευκό λάχανο
  • 50 γρ. κόκκινο λάχανο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

για την 5η γέμιση

  • 3 τοματίνια
  • 1 μπάλα μοτσαρέλας
  • 2 κ.σ. πέστο


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και με ένα κουτάλι αφαιρούμε με προσοχή το μαύρο μέρος.
Στη συνέχεια, με το χέρι μας, αν θέλουμε, αφαιρούμε τη φλούδα που έχουν από τις άκρες προς το κέντρο. Έτσι θα έχουμε ολόλευκα μανιτάρια.

Βάζουμε σε ένα ταψί τα μανιτάρια το ένα δίπλα στο άλλο. Φροντίζουμε η πλευρά που θα γεμίσουμε να κοιτάει προς τα πάνω. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

για την 1η γέμιση

Βάζουμε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά με 2 κ.σ ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε τα αυγά και αφήνουμε να τηγανιστούν για 2-3 λεπτά.

Αφαιρούμε με προσοχή από το τηγάνι και βάζουμε πάνω από τα πορτομπέλο. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.

για τη 2η γέμιση

Κόβουμε το καρότο και το κολοκύθι σε λεπτές κάθετες φέτες πάχους 0,5-1εκ. Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βράζουμε νερό. Βράζουμε τα λαχανικά μας για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε τα λαχανικά στο μείγμα με το λάδι. Σερβίρουμε πάνω από τα μανιτάρια μας.

για την 3η γέμιση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την κινόα και την αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.Όταν είναι έτοιμη, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κινόα, τη ρικότα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα να ανακατευτούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να δέσει η ρικότα με τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζουμε τα μανιτάρια και σερβίρουμε.

για την 4η γέμιση

Ψιλοκόβουμε τα λάχανα μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Γεμίζουμε τα μανιτάρια και σερβίρουμε.

για την 5η γέμιση

Κόβουμε τα τοματίνια και τη μπάλα μοτσαρέλας σε λεπτές φέτες. Βάζουμε εναλλάξ τις φέτες πάνω από τα μανιτάρια και σερβίρουμε με τη σάλτσα πέστο. 

akispetretzikis.com