Νόστιμη συνταγή λίγο διαφορετική από το κλασσικό Στρογγανόφ.

Υλικά

 

  • 500γρ φιλέτο μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια
  • 400γρ. πάστα ταλιατέλες ή παπαρδέλες
  • 3 κρεμμύδια στιφάδου, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 300ml ζωμός βοδινού
  • 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, λιώστε το μισό βούτυρο και το μισό ελαιόλαδο. Ανεβάστε τη θερμοκρασία και σωτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.

Βγάλτε το κρέας από το τηγάνι, προσθέστε τα μανιτάρια και σωτάρετε για λίγα λεπτά. Τα αφαιρείτε και τα φυλάτε μαζί με το κρέας.
Στο μεταξύ βράζετε την πάστα όπως συνήθως. 

Κρατήστε τα ζυμαρικά στο νερό τους στην κατσαρόλα για να διατηρηθούν ζεστά. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο με το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σωτάρετε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίστε με το αλεύρι και τα φέρνετε λίγες βόλτες. Σταδιακά προσθέτετε το ζωμό βοδινού καθώς ανακατεύετε.

Αφήστε τη σάλτσα να κοχλάσει για 5 λεπτά και μετά προσθέστε τη μουστάρδα, τον πελτέ, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε να κοχλάσει για 1 λεπτό ακόμα και προσθέστε το κρέας με τα μανιτάρια στο τηγάνι. Αφήστε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτα και είναι έτοιμο.

Τότε σουρώνετε τα ζυμαρικά, τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέστε λίγο μαϊντανό και ανακατέψτε. Σερβίρετε στα πιάτα την πάστα, από πάνω το κρέας και πασπαλίστε με μαϊντανό.

lovecooking.gr