Υλικά

 

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες 1 εκ
  • 3 στικ σέλερι καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε κομματάκια 5 εκ.
  • 2,5 κούπες κόκκινο κρασί 
  • 8 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 3 μέτριες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα

Εκτέλεση

Σε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε κομμάτια και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. 

Προσθέτουμε το κρασί και το θυμάρι, ανακατεύουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί στο μισό η ποσότητα του κρασιού ώστε να φύγει το αλκοόλ και να μην πικρίσει το φαγητό μας.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλατοπίπερο. Βάζουμε καπάκι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας για 2 ώρες περίπου ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει.

akispetretzikis.com