Μελιτζάνες πιλάφι µε δυόσµο και γιαούρτι Υλικά

    2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους
    1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδο
    1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
    6 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
    2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι (πλυμένο με νερό σε σουρωτήρι)
    4 φλιτζάνια νερό (ή ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών)
    2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
    2 κ.σ. δυόσμο; ψιλοκομμένος
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό

    Εκτέλεση

1. Αφού πλύνουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε καρέ και τις αφήνουμε σε αλατόνερο για 10΄ (θα ρουφήξουν λιγότερο λάδι).
2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες για 2΄-3΄ μόνο. Στύβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 3΄, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10΄.
3. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 15΄.
4. Ρίχνουμε και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και καπάκι για να κρατηθεί το ρύζι σπυρωτό και να μη λασπώσει. Αφήνουμε για 5΄. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.