Υλικά

 

  • 8 φύλλα κρούστας (το πακέτο διαθέτει 11-12 φύλλα)
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. καπνιστό ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα, (κομμένο σε κύβους)
  • 300 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 200 γρ. γλυκά τυριά (τύπου gouda, edam, emmental, mozzarella), τριμμένα
  • 4 αυγά
  • 500 ml γάλα, πλήρες
  • ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετώ το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, την τριμμένη φέτα και τα υπόλοιπα γλυκά τυριά.

Κρατάω στην άκρη 2 από τα 8 φύλλα για την συνέχεια και σ’ ένα μετρίου μεγέθους pyrex στρώνω τα υπόλοιπα 6 ζαρώνοντας τα με το χέρι και λαδώνοντας τα ένα προς ένα.

Κόβω σε μικρά κομμάτια τα υπόλοιπα 2 φύλλα και τα ρίχνω στο μείγμα τυριών και ζαμπόν. Απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στα λαδωμένα φύλλα.
Χτυπάω με την ράβδο χειρός ή τον αυγοδάρτη το γάλα και τ’ αυγά και προσθέτω το μοσχοκάρυδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνω το υγρό μείγμα πάνω από την ζαμπονοτυρόπιτα. Αφήνω την πίτα να τραβήξει για 1 ώρα προτού την ψήσω.

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190°C και ψήνω την ζαμπονοτυρόπιτα στην ίδια θερμοκρασία για 50’ μέχρι να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει από πάνω. Τεμαχίζω σε κομμάτια και σερβίρω μόλις γίνει χλιαρή.

dailycious.gr