Υλικά

 

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 μελιτζάνα ψητή
  • ½ κιλό φέτα
  • Για τη μπεσαμέλ:
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • ½ κιλό γάλα

 

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λώρίδες, τις ξεπικρίζουμε, τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Μπεσαμέλ: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το αλεύρι, τα αυγά, τη γραβιέρα και ανακατέυουμε καλά για να μην κολλήσει. Μόλις το μίγμα γίνει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πολτοποιημένη μελιτζάνα, την τριμμένη φέτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί τις τηγανισμένες μελιτζάνες. περιχύνουμε με το μίγμα και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο σους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

miam.gr