Υλικά

 

  • Ρεβίθια 1/2 κιλό
  • Κρεμμύδια 1-2 μεγάλα
  • Σκόρδο 2-3 σκελίδες
  • Λάδι 1 κούπα
  • Δεντρολίβανο 1/2 κουτάλι σούπας
  • Ψιλοκομμένο ντοματάκι 1 κουτί
  • Ντομάτες 2-3 ψιλοκομμένες
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Σόδα μαγειρικής 1 κουτάλι σούπας
  • Νερό 1 λίτρο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε από το βράδυ σε χλιαρό νερό με την σόδα μαγειρικής να μουλιάσουν.

Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουνε με ένα λίτρο νερού. Φτιάχνουμε την σάλτσα βάζοντας το λάδι , το σκόρδο , το κρεμμύδι , τις ντομάτες, τα ντοματίνια , το δενδρολίβανο και το αλατοπίπερο σε μια κατσαρολίτσα να βράσουνε.

Αφού τα ρεβίθια μας βράσουν (προσοχή δεν τα θέλουμε λιωμένα) , τα βάζουμε σε ένα ταψί και μόλις ετοιμαστεί και η σάλτσα μας τα περιχύνουμε και τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

mothersblog.gr