Υλικά

 

για το πανάρισμα

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 φέτες μοτσαρέλα
  • 2 φλιτζάνια ντοματάκια κομμένα στη μέση
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 200γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανό ή άνηθο (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε στο μούλτι το αλεύρι, τα αβγά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό ή τον άνηθο αν χρησιμοποιήσετε, αλάτι και χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το μίγμα σε φαρδύ μπολ.

Περνάτε ένα ένα τα φιλέτα από το μίγμα που ετοιμάσατε να “βραχούν” και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και στις δύο πλευρές τους.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο. Βάζετε ένα ένα τα παναρισμένα φιλέτα και τηγανίζετε μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα. Μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Μπορείτε να σερβίρετε το κοτόπουλο Milanesa ως έχει, συνοδεύοντας με σαλάτα ή να το βάλετε για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, προσθέτοντας λίγα ντοματίνια και από 1 φέτα μοτσαρέλα πάνω από κάθε φιλέτο. Ψήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρετε.

olivemagazine.gr