Πανακότα με κόκκινα φρούτα Υλικά:
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
5 φύλλα ζελατίνη
150γρ. ζάχαρη
1 βανίλια

Για τη σάλτσα:
500γρ. νερό
250γρ. ζάχαρη
250γρ. κόκκινα φρούτα φρέσκα ή κατεψυγμένα (βατόμουρα, φράουλες)
50γρ. νισιστέ


Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ χτυπήστε ελαφρά με το χέρι τη μισή κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να φουσκώσει λίγο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε λίγο την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Σε ένα βαθύ πιάτο μουσκέψτε τις ζελατίνες σε κρύο νερό και όταν μαλακώσουν ρίξτε τις μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε να διαλυθούν. Προσοχή η κρέμα πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστή, δεν θα πρέπει να βράσει.
Αναμείξτε τις κρέμες γάλακτος και προσθέστε και τη βανίλια. Ανακατέψτε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί και βάλτε την πανακότα σε μια φόρμα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για να φτιάξετε τη σάλτσα βάλτε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίξτε τα κόκκινα φρούτα και αφήστε 5 λεπτά τη σάλτσα να βράσει. Διαλύστε το νισιστέ σε λίγο κρύο νερό και βάλτε το και αυτό στην κατσαρόλα. Αφήστε όλα μαζί τα υλικά να βράσουν για ακόμη 1- 2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
Αφήστε την να κρυώσει.
Προσεκτικά αναποδογυρίστε την πανακότα σε μια πιατέλα και περιχύστε την με τη σάλτσα.


Πηγή: yumm.gr